Натуральні насіння чорного кунжуту
83,20 ₴
- Немає в наявності
- Код: IF88
- +380 (96) 399-51-60Kyivstar
Кунжуту чорного натуральні насіння 250 г, 500 г, 1 кг, 20 кг, 100 кг
від офіційного представника торгової марки "Земледар"
Вибирайте сертифіковані товари, які відповідають вимогам і стандартам.
Кунжуту чорного натуральні насіння
Чорні кунжутне насіння «Земледар» отримані з рослини родини олійних. Кунжут (сезам) обмолочується, зерна підсушується і пакуються без зняття лушпиння. Саме остання надає їм чорний колір. Ці насіння корисніше традиційного білого кунжуту, який використовується у випічці. Вони мають злегка гіркуватим смаком і більш вираженим ароматом.
Користь чорних кунжутного насіння величезна. В них міститься велика кількість антиоксидантів, вітамінів А, В і Є. В насінні є фітостероли і лігнани, що пригнічують продукування холестерину і його накопичення на судинних стінках. Ще один корисний компонент в насінні – кальцій. При цьому в ядрі його стільки ж, скільки в чорній лушпинні. Також в продукті містяться:
- важливі амінокислоти (триптофан, гістидин та інші);
- мінерали (селен, фосфор, молібден, залізо, мідь і інші);
- вітамін РР, необхідна для життя аскорбінова кислота.
У складі насіння багато жирів, до 50%, тому продукт характеризується значною калорійністю (близько 500 кКал). У ньому міститься до 20% білків і 16% вуглеводів. А також близько 6% рослинних харчових волокон (клітковини).
Основна корисна характеристика чорного кунжутного насіння – здатність регулювати обмін речовин, в тому числі баланс жирів в організмі. Це підстьобує три позитивних ефекту: нормалізацію ваги, виведення шкідливих речовин і активне оновлення клітин. Інші корисні якості насіння:
- Сповільнюють процеси старіння.
- Зменшують рівень цукру і холестерину в крові.
- Регулюють склад крові, підвищують згортання, сприяють кращому насиченню киснем.
- Зменшують ризик ІХС, допомагають підтримати тиск на належному рівні.
- Характеризуються легким заспокійливим ефектом, знижують рівень стресу, допомагають впоратися з безсонням.
- Корисні для людей, що страждають запорами, так як мають послаблюючу ефектом. Допомагають при метеоризмі.
- Покращують стан шкіри, зменшують прояви атопічного дерматиту.
- Корисні при дихальних проблеми – ГРВІ, бронхітах і навіть астмі.
- Як допоміжний засіб рекомендовані при остеопорозі та ревматоїдному артриті.
З-за калорійності кунжут варто вживати в помірних кількостях. Він вкрай не рекомендується при тромбозі, варикозі, підвищеної згортання крові, МКБ. Кунжут варто тимчасово виключити при лікуванні серцевими глікозидами і постійно – у разі алергії на нього.
Білки | 38,5 г на 100 г продукту |
---|---|
Жири | 48.4 г на 100 г продукту |
Вуглеводи | 13,6 г на 100 г продукту |
Калорійність | 565 Ккал на 100 г продукту |
Застосування | борошно, пластівці, випічка, хлібці |
Тип упаковки | паперовий крафт-пакет або мішок |
Термін зберігання (рекомендований) | 6 місяців |
Вирощено (вироблено) | еко-господарство |
Країна виробник | Індія |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Індія |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Вага | 250 г |
- Ціна: 83,20 ₴